Zapraszamy na wernisaż wystawy "Behind the Portrait", zostaną zaprezentowane prace artystyczne z dziedziny fotografii Justine Jukevich
12 maja, godz. 17:00
Wstęp wolny
Tymczasowo jestem studentką Filologii Francuskiej na UW, pragnę zostać „Haute Couture” fotografem oraz reżyserem filmowym. Ukończyłam szkołę muzyczną, uczęszczałam na zajęciach malarskich, teatralnych, choreograficznych, fotograficznych. Od dzieciństwa przebywam na scenie, uwielbiam, Kino, Modę, Grę na skrzypcach, Balet. Od jesieni planuję podjąć studia reżyserskie w Londynie.
Swoją pierwszą wystawę „Ofiara własnej wyobraźni„ miałam zorganizowaną w Gimnazjum im. Adama Mickiewicza w Wilnie. Celem było przekazanie mistycznego światu wewnętrznych uczuć w intrygującym świecie zewnętrznym.
W dziedzinie fotografii artystycznej doznałam już niemało praktyki: organizuję indywidualne i zbiorowe fotosesje, upamiętniam różne ceremonie, współpracuję z czasopismem, dziennikami.
Następna moja wystawa nazywa się „Za portretem”. Przedstawiam temat Portretu z innego punktu widzenia.
Czy portret odzwierciedla osobę na portrecie, czy ukrywa? Identyfikuje czy porównuje? Przedstawia świat modela czy samego twórcy?
Życzę refleksyjnych i ekscytujących chwil!
Justine Jukevich (Justyna Jukiewicz)